Flapjes met curry van cashewnoten

 

4 plakjes diepvries bladerdeeg

 

2 eetlepels olie

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, gesnipperd

1 volle eetlepel kerriepoeder

2 eetlepels bloem

2 dl kruidenboillon

150 gr gezouten cashewnoten

2-3 eetlepels fijngehakte koriander

1 eetlepel sesamzaadjes.

 

Voorbereiding

Laat de plakjes deeg ontdooien,en spreid de ontdooide plakjes uit.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes deeg ontdooien. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep het kerriepoeder erdooor en fruit het even zachtjes mee. Roer de bloem erdoor en voeg scheutje voor scheutje de kruidenbouillon toe. Blijf roeren tot een dikgebonden saus ontstaat. Laat de saus nog even zachtjes pruttelen. Schep de cashewnoten en de koriander erdoor.

Spreid de plakjes deeg uit. Schep de curry erop en vouw de plakjes deeg tot een driehoek dicht. Druk de randen met een vork goed dicht. Leg de flapjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze dun met wat olie. Strooi de sesamzaadjes erover. Bak de flapjes in het midden van de oven in ca.20-30 minuten goudbruin en gaar.

 

 

pagina afdrukken