Mexicaanse bruine bonensoep

1 ui

250 g rundergehakt

1 beschuit

1 eetlepel olie

1 teentje knoflook

2 tomaten- of kruidenbouillontabletten

2 tomaten

1 pot bruine bonen

1 blik gepelde tomaten

6 takjes peterselie

klein zakje naturel chips of tortillachips

4 el geraspte kaas

1 dessertlepel chilipoeder

1 theelepel cayennepeper

1 dessertlepel foelie

zout

1 theelepel paprikapoeder

 

 

Ui pellen en snipperen. Foelie malen of fijn stampen. Alle kruiden goed door elkaar mengen. In kom gehakt, verkruimelde beschuit en de helft van de kruidenmix goed door elkaar mengen. Hiervan kleine balletjes draaien.

In braadpan olie verhitten. Ui in ca. 3 min zachtjes glazig bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. 750 ml water en bouillontabletten toevoegen. Overdoen in soeppan. Met deksel op de pan ca. 10 min. zachtjes koken.

 Intussen tomaten wassen en kroontjes verwijderen. Tomaten halveren, pitjes verwijderen en in blokjes snijden. In mengbeker bruine bonen met vocht en gepelde tomaten met vocht samen met de rest van de kruidenmix pureren. Eventueel wat bouillon toevoegen. Gehaktballetjes en bonenpuree door de bouillon roeren. Ca. 10 min. meekoken. De tomaatblokjes laatste 3 min. meekoken. De soep verdelen over 4 borden. Bedekken met wat chips en een el geraspte kaas per bord.

 

 

 

 

pagina afdrukken