Mexicaanse tortilla`s

250 ml kippenbouillon (van tablet)

250 g kipfilet

 2 rode pepers

1 blik tomatenblokjes (400 g)

2 teentjes knoflook, uitgeperst

2 theelepels oregano

2 eetlepels olijfolie

8 bloemtortilla's (doorsnede 25 cm)

3 bosuitjes, in ringetjes

125 ml zure room

150 g feta (kaas), verkruimeld

 

Kippenbouillon aan de kook brengen. Pan op zeer laag vuur zetten, zodat bouillon niet meer kookt. Kipfilet in bouillon in 10 min. laten garen. Pepers opensnijden en zaadjes verwijderen. In droge koekenpan pepers enkele seconden roosteren. In stukken snijden.

In keukenmachine rode peper met inhoud van blik tomaatstukjes, knoflook, oregano en 100 ml kippenbouillon tot gladde saus pureren. In koekenpan olie verhitten en saus erin schenken. Saus 8-10 min. zachtjes laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper.

Intussen oven voorverwarmen op 200 C. Kipfilet met vork in draadjes trekken. Tortilla's een voor een door tomatensaus wentelen. Kip en bosuitjes erover verdelen, tortilla's oprollen en naast elkaar in ingevette schaal leggen. Rest van saus over bovenkant uitstrijken. Zure room en feta erover verdelen. In midden van oven tortillarolletjes in 20 min. bruin laten kleuren.

Lekker met frisse salade.

 

 

pagina afdrukken