Pastasalade met paling

 

2 personen.

 

100 g gerookte paling

Alternatief: gerookte forel of gerookte zalm

100 g pasta, bijvoorbeeld farfalle

zout, versgemalen peper

3 tomaten

2-3 bosuitjes

1 bakje honing-mosterddressing (100 g)

zakje gemengde jonge bladsla (100 g)

 

Als je de dressing liever zelf maakt, meng dan 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels honing, 1 eetlepel mosterd, 4-5 eetlepels olijfolie extra vierge, zout en peper.

Bereiding:

Kook de pasta in ruim kokend water met zout in ca. 10 minuten beetgaar.

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

Snijd de paling in reepjes.

Giet de pasta af en schep in een kom de pasta met de dressing, paling, tomaat en uiringetjes door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Verdeel de bladsla over twee diepe borden en schep de pastasalade erop.

 

 

 

 

pagina afdrukken