Tiramisu


Zoals wij het in Toscane leerden maken:

voor plm. 20 personen

Pavesini of Lange vingers

1 kilo mascarpone

10 mas eieren

10 eetlepels suiker

8 porties espresso (koud)

Cognac

Splits de eieren

Voeg een mespunt zout aan het eiwit toe en langzaam kloppen / mixen

Halverwege  1 theelepel suiker toevoegen en sneller mixen

Maak de mixer schoon en klop hierna het eigeel

Voeg al het suiker en een KLEIN scheutje drank  toe

Voeg daarna de mascarpone toe

Spatel het eiwit en eigeel mengsel luchtig doorelkaar

Vet de bodem van een grote schaal in

Dep de koekjes vluchtig in de koffie en leg ze met de koffiekant omhoog in de schaal

Hierna een laagje van het mengsel, laagje koek, etc.

Minstens 6 uur afgedekt in de koelkast laten stijven

 

 

 

pagina afdrukken