Warme salade met spekreepjes

 

 2 grote uien

 2 bakje champignons

 2 teentjes knoflook

 2 tomaten

 2 zakjes gemengde sla

 500 gram spekreepjes

 1 snufje zout en versgemalen peper

 0.5 komkommer

 2 eetl. olijfolie

 1 snufje oregano

 1 theel. verse basilicum

 4 eieren

 

Snijd de champignons in dunne plakjes. Snipper de knoflook fijn. Snijd de uien in grote ringen. Snijd tomaten in grote stukken en haal de zachte vulling eruit. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Kook de eieren in circa 8 minuten hard.

Bak de champignons in wat olijfolie tot ze goudbruin zijn. Giet het kookvocht af zodat alleen de champignons in de pan overblijven. Voeg de fijngesnipperde knoflook toe aan de champignons. Bak in een andere pan de spekreepjes tot ze knapperig bruin worden. Voeg de spekjes, zodra ze klaar zijn, aan de champignons toe. Bak intussen de uien in wat olijfolie goudbruin. Voeg ze toe aan de champignons en spekjes. Breng deze basis op smaak met

wat zout, peper en oregano en voeg nog wat olijf- of sesamolie toe. Bak de tomaten op hoog vuur kort aan. Zorg ervoor dat het geen papperige massa wordt doordat ze te lang op het vuur staan.

Afwerken: Verdeel de gemengde sla over de bordjes, leg rondom de in vier

parten gesneden hardgekookte eieren afgewisseld met wat plakjes komkommer. Schep met een lepel de warme champignons met spekjes en uien over de sla en strooi hierover nog wat Toscaanse kruiden.

 

 

 

 

 

pagina afdrukken