Witlofschotel met mais


Voor 4 personen

1 kg witlof
1 ui
2 tomaten
1 groene paprika
1 blik mas (ca. 400 g)
2 eetl. olijfolie
versgemalen peper
zout
1 zakje tortillachips (ca. 75 gram)
100 g geraspte belegen kaas


Voorbereiding:
Snijd het witlof in stukjes, verwijder de stronkjes. Pel de ui en snipper deze.

Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in stukjes.

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Giet de mas af.

Bereiding:
Verhit de olie en roerbak hierin de ui en de paprika
3 minuten. Voeg witlof, tomaten, mas en peper en zout toe en bak dit al omscheppend 3 minuten mee.

Schep het gerecht in een lage ovenvaste schaal. Verdeel de tortillachips erover en strooi de kaas erop.

Plaats de schotel even onder de grill tot de kaas licht gesmolten is.

Serveer er een tomatensalade bij.

 

 

 

 

 

pagina afdrukken